رابرت کیلی و همکارانش در مقالهای با نام “تاثیر نور مصنوعی شبانه در تولید مثل پستانداران وحشی” که در مجله The Royal Society در سال ۲۰۱۵ به چاپ رسیده نشان داده است که زایمان کانگوروهایی که درشب در زیر نور مصنوعی قرار دارند به نسبت کانگوروهایی که در زیر نور طبیعی ماه و ستارهها قرار دارند یک ماه دیرتر است.
چرا که برنامه جفتگیری کانگوروها بسیار خاص است. جفتگیری کانگوروها در ماه اکتبر(آبان) صورت میگیرد. کوتاه بودن طول روز در این زمان از سال باعث ترشح بیشتر هورمونی به نام ملاتونین میشود. .هورمونی که وظیفه تنظیم چرخه خواب و بیداری را بعهده دارد. ترشح ملاتونین باعث افزایش ترشح هورمون پروژسترون میشود که به جنین کمک میکند تا ۶ هفته بعد از عمل لقاح آماده تولد شود. یعنی زمانی که طول روز و دمای هوا مناسب است. (مترجم: جابهجایی فصول را در نیمکره جنوبی در نظر گرفته شود)
متاسفانه نورهای مصنوعی در شب و در زیستگاه کانگوروها باعث از بین رفتن توانایی آنها در تشخیص کوتاهی طول روز میشود. این عامل باعث کاهش تولید ملاتونین و به تاخیر افتادن تولد نوزاد میشود.
مطابق نتایج این پژوهش آلودگی نوری شهرها میتواند تاثیرعمیقی بر همگامسازی فرآیندهای فیزیولوژیکی فصلی در حیات وحش داشته باشد.
منبع: darksky.org
مترجم: ریحانه رادی