به گزارش دفتر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان یزد مهندس محمدرضا صحتی ، مدیرعامل این شرکت در سخنانی، تشریح واژه آلودگی نوری در اذهان عمومی، تبیین ارتباط آلودگی نوری با مقوله اسراف انرژی و جلب مشارکت عموم برای بازگرداندن آسمان زیبای پرستاره را از اهداف دومین کنفرانس آلودگی نوری در یزد بیان کرد.
وی توجه به آلودگی نوری و مصرف بهینه انرژی و ساماندهی نورپردازی در شهرها را، اقدام نخست برای مبارزه با آلودگی نوری برشمرد وگفت: آلودگی نوری بر بهداشت و سلامت جامعه و کیفیت آسمان تاریک در شب اثر گذاشته و رصد ستارگان و صنعت توریسم را دچار مشکل می نماید.
مهندس صحتی تاثیر مخرب آلودگی نوری برمحیط زیست را متذکر شد وهشدار داد: استفاده از روشناییهای غیر استاندارد در معماری ها امنیت شهری وسلامت جامعه را به خطر می اندازد.
این مقام مسئول در صنعت برق تاثیر آلودگی نوری بر حیات وحش را یادآوری کرد و به تشریح عملکرد کمیته استانی رفع آلودگی نوری پرداخت وخاطر نشان کرد: توزیع حجم قابل توجهی ازLED تزئینی بین ادارات و هیئتهای برگزاری جشنها و مناسبتها، نصب ۳۵۵ دستگاه چراغ LED در بافت تاریخی با رویکرد کاهش آلودگی نوری در سطح استان یزد، ازاقدامات این شرکت بوده است.
مهندس سید حامد میرزاخلیل، عضو هیات تحریریه مجله نجوم نیز به تبیین جایگاه تامین روشنایی معابر در کنترل آلودگی نوری شهرها پرداخت. ایشان به لزوم پایبندی به استانداردهای روشنایی در شهرها اشاره کرد و طرح جامعه نورپردازی فضاهای شهری را راه نجات از آلودگی نوری و برهم ریختگی شهرها دانستند. میرزاخلیل در خلال صحبتهایشان به لزوم تعریف و بازنگری دوباره واژه امنیت در شب پرداختند و از مسئولین خواستند حساسیتهای امنیت را در شب اولویت بندی کنند و به تصور احتمال بروز یک جرم در سطح روشنایی مطلوب به سراغ افزایش روشنایی و تولید آلودگی نوری نروند.
مهندس علیرضا احمد یزدی، معاون دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین شرکت توانیر کنترل آلودگی نوری و حفظ انرژی را وظیفه مسئولین و مردم دانست و عنوان کرد: روشناییهای مصنوعی در محیط زندگی ما به طور میانگین ۲۵ درصد سهم مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: سالانه ۵۰۰ هزار یلیون کیلووات ساعت برق صرف تبدیل به روشنایی شده است که این رقم بدون در نظر گرفتن تلفات در شبکه است.
مهندس احمدیزدی صرفه جویی را عامل کاهش آلودگی زیست محیطی دانست وگفت: در کشور ایران به ازای هر یک کیلووات ساعت معادل ۷۰۰ گرم گازهای آلاینده وارد محیط شده و استفاده از نور طبیعی روز بهترین راهکار برای صرفه جویی در مصارف روشنایی بشمار می رود.
وی فرهنگ سازی استفاده از لامپ های LEDو فوق کم مصرف را ضروری خواند و افزود: برای کاهش پیک بار تابستان آینده نیازمند اطلاع رسانی وفرهنگ سازی وسیع در این عرصه خواهیم بود.
مهندس محمدمیرشمس ، دبیر سمینار آلودگی نوری نیز بیان داشت: اطلاع رسانی گسترده از طریق مکاتبه با ادارات وسازمانها و همچنین از طریق وب سایت توزیع برق یزد جهت شرکت در این سمینار انجام شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش بهترین راه حل برای کاهش آلودگی نوری را نورپردازی صحیح معابر و خیابان ها دانست و گفت: نورپردازی صحیح بدین معناست که با صرف حداقل انرژی، روشنایی و امنیت کافی را در معابر تأمین کنیم.
پس از ارائه مقالات برتر در حوزه آلودگی نوری و برگزاری نمایشگاه جنبی، از مقالات برتر و داوران با اهداء لوح تقدیر از آنان قدردانی شد.