نشست اختصاصی آلن گویو، بنیانگذار رشته معماری نور با دکتر سید شوشتری، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران درخصوص وضعیت نورپردازی شهر تهران برگزار شد.
به گزارش شهر در ابتدای این نشست آلن گویو، هنرمند و معمار نورپرداز با طرح دیدگاه های خود در خصوص بازدیدش از شهر تهران پرداخت و گفت: بازدید قبلی ام از تهران به ۳۰ سال قبل باز می گردد که آن زمان به همراه خانواده به ایران آمده بودم. حال که آمده ام می بینم تهران تغییر بسیار زیادی کرده است، رفتارهای شهروندی خوب و مردم هم شاد هستند.
گویو با بیان اینکه از بسیاری از شهرهای دنیا دیدن کرده ام و با معماری و نورپردازی آنها آشنا هستم، گفت: تهران برای انجام نورپردازی مطابق با استانداردهای بین المللی یکی از بهترین شهرهای جهان است.
این هنرمند معمار و طراح نورپرداز با بیان اینکه نور، پیوند دهنده گذشته، حال و آینده یک ملت است، اضافه کرد: نور در فرهنگ اسلامی نیز جایگاه ویژه ای دارد و می توان به وسیله نور نمادهای اسلامی مانند مساجد، اماکن مقدس و متبرک، دانشگاه ها را به صورت شاخص درآورد.
دکتر شوشتری، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرتهران نیز در این نشست با طرح ویژگی های معماری جامعه اسلامی و تأثیرپذیری معماری از این موضوع گفت: از گذشته درجوامعه اسلامی، قبله در طراحی و معماری ساختمان های کشورهای اسلامی نقش ویژه ای داشت، بنابراین در نورپردازی شهرهای ما نیز باید به ویژگی های معماری اسلامی توجه شود.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، ادامه داد: بهتر است باتوجه به شاخص های اسلامی کشورمان، به صورت آزمایشی فضایی نورپردازی شود تا پس از دیده شدن آن از سوی شهروندان و بازخوردهایی که در بین آنان ایجاد می کند، بتوانیم با استفاده از نظراتشان پروژه های بعدی را کلید بزنیم.
در ادامه این نشست آلن گویو با اشاره به توانایی ها و پتانسیل های موجود در شهر تهران برای انجام نورپردازی و استقبالی که در ایران از وی شده بود گفت: تصور نمی کردم با چنین برخورد مناسبی از سوی مسئولان برای نورپردازی شهر تهران مواجهه شوم. این برخوردها مرا مجاب کرد تا با انگیزه بیشتر برای نورپردازی شهر تهران مطابق با استانداردهای جهانی اقدام کنم و کار را به گونه¬ای طراحی و اجرا کنم که زمینه ای برای جذب توریست در تهران باشد.
دکتر شوشتری نیز با تأکید بر اینکه در طراحی نورپردازی تهران نباید فقط به شمال شهر توجه شود گفت: باید کار به گونه ای دنبال شود که یک نمونه آزمایشی در شمال شهر و یک نمونه نیز در جنوب شهر مورد آزمایش قرار گیرد تا به این صورت همه شهروندان از دست آوردهای بین المللی در زمینه نورپردازی بهره مند شوند.
همچنین در این جلسه دکتر شوشتری درخصوص چگونگی نورپردازی پروژه های بوستان آب و آتش (حضرت ابراهیم) و بوستان نهج البلاغه به آلن گویو توضیحاتی برای آشنایی او با وضعیت نورپردازی این پروژه ها ار ائه کرد.
گویو پس از بازدید از پروژه ها، با اشاره به نورپردازی مونوکروم (تک نوری) در تهران گفت: اغلب نورپردازی های شهر تهران مونوکروم است بنابراین باید تلاش کنیم این نورپردازی را با استاندارد های بین المللی مطابقت دهیم.
همچنین طرفین در خصوص نیازسنجی و امکان سنجی نورپردازی المان های شاخص شهر تهران، همچون میدان آزادی، برج میلاد ، ساختمان های شاخص تهران و یک محور پرتردد شهری مانند خیابان ولیعصر (عج) یا انقلاب ـ آزادی بحث و تبادل نظر کردند.
در مدت زمان حضور آلن گویو در تهران، وی به همراه کارشناسان سازمان زیباسازی شهر تهران از پروژه های نورپردازی شده شهر تهران بازدید کرد و نظرات خود را درخصوص ضعف ها و قوت های آن مطرح کرد. قرار است در یک ماه آینده گویو دوباره به ایران سفر کند اگر او تأکید داشت به خاطر علاقه به بافت تاریخی شهر تهران دوست دارد تعداد سفرهایش را به پایتخت جمهوری اسلامی ایران بیشتر کند.